Λιτόχωρο Πιερίας

Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονικη

Λιτόχωρο Πιερίας

Λιτόχωρο – Πιερίας

Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, αποτελεί ιδανική βάση για εκδρομές στον Όλυμπο. Η εύκολη πρόσβαση, αφού απέχει μόλις 5 χλμ. από την εθνική οδό, οι παραλίες, η γύρω φύση και ο παραδοσιακός χαρακτήρας του συνέβαλαν στην τουριστική του ανάπτυξη. Ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα, ταβέρνες, εστιατόρια και cafe-bars υπάρχουν τόσο μέσα στο Λιτόχωρο όσο και στην παραλία. Το χωριό χωρίζεται σε δύο οικισμούς, με το νέο να απλώνεται γύρω από τον παλιό: σπίτια με αυθεντική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, δίπατα, με ξύλινες αυλόπορτες αλλά και αρκετά νεοκλασικά, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες βρύσες, μικρές πλατείες κι εκκλησίες συνθέτουν την εικόνα και των δύο οικισμών. Ιδιαίτερα όμορφη είναι η γειτονιά των ναυτικών (ή Τσίντζα το Μπαΐρι), όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα. Κλασικά σημεία συνάντησης είναι η πλατεία γύρω από το ναό του Αγίου Δημητρίου και η πλατεία του Πλατάνου στον παλιό οικισμό.

Πλάκα Λιτοχώρου

H Πλάκα Λιτοχώρου, στη σκιά του Ολύμπου, μια ακτή που συνδυάζει βράχια και βότσαλα μέσα σε γραφικούς όρμους και χρυσαφένιες αμμουδιές, το πράσινο των δένδρων συνυπάρχει με το γαλάζιο της θάλασσας. Ο επισκέπτης απολαμβάνει της πανέμορφες παραλίες με τους γραφικούς φυσικούς όρμους και τις πλατιές αμμουδιές. Η νεολαία έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολυάριθμα Beach bar για βουτιές, ρακέτες, Beach volley και σε δεκάδες νυχτερινά Club για ποτό και διασκέδαση. Για τη διαμονή υπάρχουν πολλές επιλογές όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και οργανωμένα κάμπινγκ. Οι ψαροταβέρνες προσφέρουν φρέσκο ψάρι ενώ στα εστιατόρια υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων.
Το Λιτόχωρο απέχει, περίπου, 92 χλμ. νότια από τη Θεσσαλονίκη. Νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη από την Rent a Car in Greece μπορείτε πολύ εύκολα να μεταβείτε στο Λιτόχωρο Πιερίας Από την Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα στρίψετε στην έξοδο προς  Όλυμπο-Λιτόχωρο.

Comments are disabled.