Καιμάκτσαλαν – Όρος Βόρας

Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας - Καϊμάκτσαλαν

Tο όρος Βόρρας (ή Καϊμάκτσαλαν) είναι το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Eλλάδας και υψώνεται κατά μήκος της Ελληνο-Γιουγκοσλαβικής μεθορίου ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του τμήματος ανήκει στο Νομό Πέλλας.

Tο όρος Βόρρας δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες.

Κάθε χρόνο χιλιάδες χιονοδρόμων επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βόρρα, ενώ η Εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκι ξεκινούν εκεί την προετοιμασία τους.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρα – Καϊμάκτσαλαν απέχει 45 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη της Έδεσσας και αναπτύσσεται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους σε υψόμετρο από 2.050 έως 2.480 μέτρα.
Oι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου μπορούν να καταλύσουν σε παραδοσιακούς ξενώνες ή ακόμα και στο Σαλέ του Χιονοδρομικού το οποίο βρίσκεται στα 2.050 μ. υψόμετρο με πανοραμική, εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα.

Επίσης, στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης – πώλησης ειδών εξοπλισμού Ski – Snowboard. Νοικιάστε ένα ασφαλές αυτοκίνητο από την Rent a Car in Greece Ενοικίαση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη και επισκεφτείτε τo Καϊμάκτσαλαν.